Trasee

Concursul Cheia MTB Challenge are trei trasee de tip circuit pentru adulți și alte câteva trasee pentru copiii cu vârste cuprinse într 3 și 14 ani, cu startul şi finnish-ul la intrarea în stațiunea Cheia, din Câmpul Ardelii.

Organizator: Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Zăganul

Data: 15-16 septembrie 2018

Locație start/finish: câmpul Ardelii, stațiunea Cheia, comuna Măneciu, județul Prahova

Concursul Cheia MTB Challenge are doua trasee de tip circuit, cu startul şi finnish-ul în stațiuea Cheia, din zona Câmpul Ardelii.

A treia ediţie a concursului XCM Cheia MTB Challenge te aşteaptă cu cel mai spectaculos traseu din zona Măneciu-Cheia. Parcurgerea crestei munţilor Tătaru îţi va oferi o experienţă de neuitat, cu căţărări provocatoare, zone de respiro în care poţi admira peisajele de basm, dar şi coborâri de mare viteză.

Traseul de ultramaraton MTB se va desfășura în două etape. Prima etapă va avea loc sâmbăta (15 septembrie 2018) iar cea de a doua în ziua de duminică (16 septembrie 2018). Startul va avea loc în fiecare zi la ora 10:00. Traseul are o lungime totală de 114 km iar diferenţa de nivel este de aproape 1500 de metri. Cel mai înalt punct al traseului este în preajma Vârfului Crai cu înălţimea de 1472 m. Timpul mediu de parcurgere pentru fiecare etapă al traseului este de 4 ore. Pe întregul traseu vor exista puncte de realimentare unde se vor găsi apă, fructe, glucoză şi energizante. Timpul limită este de 6 ore în condiţiile unui traseu uscat, în cazuri excepţionale timpul limită se va extinde sau se va aştepta până la sosirea ultimului concurent.

Traseul în prima zi:

Traseul de ultramaraton din prima etapă este similar în mare parte celui de maraton, sigura diferență constând într-o abatere de 3 km de la traseul de maraton, prin  pădure și Poiana Văii Stânii, ocolind păstrăvăria din Valea Stânii.

Traseul a doua zi:

Traseul celei de a doua etape este în sens invers celui din prima zi, lipsind abaterea de 3 km prin pădure și Poiana Văii Stânii, ocolind păstrăvăria din Valea Stânii.

Proba de maraton MTB va avea loc sâmbăta (15 septembrie 2018), startul având loc la ora 10:00. Traseul de maraton MTB are o lungime de 56 km iar diferenţa de nivel este de aproape 1500 de metri. Cel mai înalt punct al traseului este în preajma Vârfului Crai cu înălţimea de 1472 m. Timpul mediu de parcurgere a traseului este de 4 ore. Pe întregul traseu vor exista puncte de realimentare unde se vor găsi apă, fructe, glucoză şi energizante. Timpul limită este de 6 ore în condiţiile unui traseu uscat, în cazuri excepţionale timpul limită se va extinde sau se va aştepta până la sosirea ultimului concurent.

Proba de semimaraton MTB va avea loc duminică (16 septembrie 2018), startul având loc la ora 10:00. Traseul de semimaraton MTB are o lungime de 28 km iar diferenţa de nivel este de 660 metri.  Timpul mediu de parcurgere a traseului este de 2 ore. Pe întregul traseu vor exista puncte de realimentare unde se vor găsi apă, fructe şi energizante. Timpul limită este de 4 ore în condiţiile unui traseu uscat, în cazuri excepţionale timpul limită se va extinde sau se va aştepta până la sosirea ultimului concurent.

CURSELE COPIILOR
CATEGORIA 3-5 ani
Cursa juniorilor cu vârstele cuprinse între 3 și 5 ani va avea loc sâmbătă (15 septembrie 2018), startul având loc la ora 10:30. Traseul are o lungime de 1 km.
CATEGORIA 6-8 ani
Cursa juniorilor cu vârstele cuprinse între 6 și 8 ani va avea loc sâmbătă (15 septembrie 2018), startul având loc la ora 11:00. Traseul are o lungime de 2 km, acesta având aceleeași rută precum traseul pentru categoria 3-5 ani, diferența constând într-o tură suplimentară.

CATEGORIA 9-11 ani
Cursa juniorilor cu vârstele cuprinse între 9 și 11 ani va avea loc sâmbătă (15 septembrie 2018), startul având loc la ora 11:30. Traseul are o lungime de 5 km.

CATEGORIA 12-14 ani
Cursa juniorilor cu vârstele cuprinse între 12 și 14 ani va avea loc sâmbătă (15 septembrie 2018), startul având loc la ora 11:30. Traseul are o lungime de 5 km.