Trasee

Concursul Cheia MTB Challenge are doua trasee de tip circuit, cu startul şi finnish-ul la intrarea în stațiunea Cheia, din Câmpul Ardelii.

Traseul de maraton MTB are o lungime de 56 km iar diferenţa de nivel este de aproape 1500 de metri. Cel mai înalt punct al traseului este în preajma Vârfului Crai cu înălţimea de 1472 m. Timpul mediu de parcurgere a traseului este de 5 ore. Pe întregul traseu vor exista puncte de realimentare unde se vor găsi apă, fructe, glucoză şi energizante. Timpul limită este de 7 ore în condiţiile unui traseu uscat, în cazuri excepţionale timpul limită se va extinde sau se va aştepta până la sosirea ultimului concurent.

 

 

Traseul de semimaraton MTB are o lungime de 28.81 km iar diferenţa de nivel este de aproape 660 de metriTimpul mediu de parcurgere a traseului este de 2 ore. Pe întregul traseu vor exista puncte de realimentare unde se vor găsi apă, fructe şi energizante. Timpul limită este de 4 ore în condiţiile unui traseu uscat, în cazuri excepţionale timpul limită se va extinde sau se va aştepta până la sosirea ultimului concurent.