Ștefan Baiceanu
„Sunt multe de spus despre Cheia Mtb Challenge insa am sa ma rezum la cateva cuvinte: locatia exceptionala, traseu superb, foarte bine ales(chiar si cu push bike-ul care te stoarce de energie), trasee pentru toti indiferent de nivelul de pregatire. Sunt la a doua participare si organizarea s-a imbunatatit considerabil si sunt convins ca trendul va fi crescator. Toate acestea au fost incununate cu o masa delicioasa (un gulas exceptional si o ciorba de vacuta la fel de buna, ambele gatite afara la ceaun) si stinse evident cu o bere Zaganul. Este un concurs pe care trebuie sa il aveti in calendar an de an(eu sunt hotarat sa nu mai ratez nicio editie).”
Florin Coclea
„Am auzit in 2018 între prieteni de concursul de la cheia Mtb chellenger ca ar fi un super concurs , proba de maraton x km cu diferențe x un super peisaj indiferent de vrema și un concurs de mtb Hadr Cor . Trecând linia de sosire te poți considera un adevărat invingator într-un concurs de anduranta. Și toate relele din concurs la final dupa ce trecem linia de sosire se vor șterge cu buretele , o atmosfera prietenoasa la un pahar de vorba (recovery) și mâncarea la ceaun este dumnezeeasca alături de prieteni și organizatori.”
Gabi Bucur
„Știu că sunteți la început de drum și sponsori mai deloc (vă doresc în fiecare an să aveți din ce în ce mai mulți sponsori), mult mai multă grijă la organizare, măcar apa la începutul cursei, la final, mult mai multă grijă la marcaje, mai mulți voluntari pe traseul mare (mai ales aproape de finalul preconizat al cursei). Mie personal mi-a plăcut foarte mult traseul , pentru un începător, e încurajator de fugă și este destul de safe, chiar vreau să încerc și pe cel mare. Voi ca oameni sunteți foarte frumoși, chiar m-am simțit în familie. Abia aștept să ne revedem sănătoși!”
Florin Munteanu
„Cheia MTB challnge își merită numele prin natura traseului, locurile pline de istorie prin care treci și frumusețea peisajelor văzute. Traseele mai mult sau mai puțin solicitante îți dezvăluie frumusețea acestei părți din România făcându-te să mergi mai departe, uitând de praf, pietre, transpirație, mușchi ce simți că-ți pocnesc la fiecare pedală, plămâni care-ți cer mai mult aer 🙂 Organizatorii inimoși ai acestui concurs te așteaptă exact în locurile unde ai nevoie de o încurajare, apă sau energizant. Totul este făcut cu suflet pentru frumos, sport și natură … totul pentru mersul pe bicicletă. Nu ratați o aventură memorabilă pe două roți alături de oameni minunați, aventura care se finalizează cu o mâncare la ceaun.”
Dariela Ionescu
„Ciucaş X3 m-a atras de când am început să alerg, dar anul acesta m-am înscris la un altfel de semimaraton, cel de Mountain Bike. Nu prea ştiam bine ce mă aşteaptă în concurs, traseul l-am cercetat abia cu o zi înainte. Am făcut astfel cunoştinţă cu primii km, iar concuzia a fost: „safety mode on” pentru a termina cursa. Nu distanţa sau elevaţia erau problema, ci însuşi drumul pietruit cu bolovani măricei… Sincer, nu ştiam dacă pot parcurge traseul complet şi nu excludeam o bună porţiune de alergare pe lângă bicicletă. Norocul a ţinut însă cu mine, doar începutul a fost greu. Drumul spre Poana Stânii a fost ciclabil 100%, nu am coborât de pe Scott decât o singură dată, din pricina unei aglomerări pe traseu. Primii 10km – din cei 28 cât a avut semimaratonul – au fost un fel de încălzire, abia atunci am comutat pe „race mode”, încordarea a trecut şi m-am putut bucura de urcări, de coborârile în viteză, de peisaj totodată şi de cursa în sine. Surpriza plăcută însă a fost la finish când am văzut clasamentul: un timp mai mic decât estimasem, un premiu în bani, şi mai ales… încrederea pe care am câştigat-o terminând cu bine o cursă în care pornisem cu frică. Aproape că mi-a părut rău că s-a terminat, aveam aripi pentru încă pe atât. Poate la anul un maraton chiar?”

Le mulțumim tuturor participanților!